Porsche Classic Technisch Certificaat - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche Classic Technisch Certificaat

Er zijn van die momenten dat een eigenaar van een Porsche Classic wil kunnen aantonen dat zijn/haar auto origineel én in perfecte staat is. Precies daarover doet het Porsche Classic Technisch Certificaat een boekje open.

Het Porsche Classic Technisch Certificaat vertelt het complete verhaal van een klassieke Porsche. Hoofdstuk één daarbij is een originaliteitscontrole. De technici van Porsche checken onder andere of de Porsche in kwestie is voorzien van de originele motor en versnellingsbak. Op het officiële Geboortecertificaat, dat onderdeel is van deze inspectie, staat het motor- en versnellingsbaknummer vermeld. Dit bewijs van originaliteit draagt bij aan de waarde van de auto, ook bij verkoop: originele en goed onderhouden Porsche modellen zijn de meest gewilde.

 Porsche Classic Technisch Certificaat

De technische staat – vastgelegd tot in detail
Hoofdstuk twee is een zeer uitgebreide technische controle die ruim twee uur duurt. Deze controle maakt aan de hand van een uitgebreide lijst controlepunten de actuele technische staat van carrosserie, onderstel, motor, versnellingsbak, remsysteem en stuurinrichting duidelijk. Een proefrit is ook inbegrepen: de experts van Porsche wéten hoe een Classic moet aanvoelen.


In boekvorm
Als de Porsche Classic is gekeurd, kan het Porsche Centrum het Porsche Classic Technisch Certificaat afgeven. Alle hoofdstukken worden dan gebundeld in een boekwerkje. Dankzij alle gegevens, het keuringsrapport, foto’s van de auto en het verslag van de Porsche Classic Expert verschaft dit unieke boekje inzicht en het vertrouwen, niet alleen voor de huidige eigenaar, maar ook voor de volgende.


De kosten
Als een klassieke Porsche op de meeste punten wordt goedgekeurd wordt, in overleg met de klant, het certificaat afgegeven. De kosten voor het Porsche Classic Technisch Certificaat zijn € 599,- inclusief BTW. Als er aanleiding is om het certificaat niet af te geven, bijvoorbeeld omdat de auto nog belangrijke verbeteringen dient te ondergaan, dan worden uitsluitend de kosten voor de volledige inspectie, het inzichtelijk maken van de aandachtspunten en het advies in rekening gebracht (€ 399,-). In overleg met onze service adviseurs kan het Porsche Classic Technisch Certificaat daarna alsnog worden afgegeven.

Neem contact met ons op via onze telefoonnummer 033 - 494 9911 of per e-mail op [email protected].