Woon-werkverkeer in Londen: 919 Hybrid LMP1 en de Panamera 4 E-Hybrid - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Woon-werkverkeer in Londen: 919 Hybrid LMP1 en de Panamera 4 E-Hybrid

28 september 2016

Porsche heeft de nieuwe Panamera 4 E-Hybrid op een ludieke manier rijdend getoond in Londen. Het vierde model van de nieuwe Panamera-lijn dat op de autotentoonstelling van Parijs wordt onthuld, reed dinsdagochtend in de vroegte door het centrum van de Britse hoofdstad vergezeld door de 919 Hybrid LMP1 met Mark Webber achter het stuur. De Panamera 4 E-Hybrid en de snelste hybride racewagen ter wereld demonstreerden hoe hybridetechniek zowel op het circuit als op de openbare weg is te gebruiken.

Mark Webber, Porsche-fabrieksrijder en FIA-wereldkampioen in 2015, bracht achter het stuur van de 919 Hybrid het Le Mans-gevoel naar Londen door vanaf Park Lane naar de zuidoever van de Thames te rijden. Webber reed met de racer langs de wakker wordende Hyde Park Corner, Regents Street, Piccadilly Circus, Trafalgar Square en het Parliament Square alsof het een comfortabele personenwagen was.

Innovatieve technieken

Porsche sluist innovatieve technieken die op het circuit zijn beproefd consequent door naar zijn productiewagens. Porsche noemt dat in mooi Duits ´Rennsport mit Straßenzulassung´. Het meest recente resultaat van die filosofie is de nieuwe Panamera 4 E-Hybrid. Net als de succesvolle racer die Le Mans in 2015 en 2016 won, combineert de nieuwe Panamera een benzinemotor met een elektromotor die in perfecte harmonie samenwerken. Het resultaat van deze ultieme vorm van ‘E-Performance’ is meer vermogen, meer rijplezier en een verbeterde efficiëntie.

De nieuwe Porsche Panamera 4 E-Hybrid maakt zijn officiële publieksdebuut op de Mondial de l’Automobil die van 1-16 oktober in Parijs wordt gehouden. De levering start in april 2017.