Nieuws

Porsche Centrum Leusden draagt bij aan geslaagde Historic Grand Prix

- Prachtige historische formulewagens, toerwagens, GT’s, sportwagens en zijspannen, een publiek dat volop genoot en een stralende nazomerzon. Het waren de ingrediënten voor een zeer geslaagde zevende editie van de Historic Grand Prix Zandvoort. Naast de auto’s uit de museumcollectie van de fabriek in Stuttgart was ook Porsche Centrum Leusden in Zandvoort prominent aanwezig. Coureur Lex Proper van het Porsche Centrum Leusden team reed in zijn Porsche 911 3.0 RSR IROC de sterren van de hemel tijdens de NK GT's & Touring Cars '66-'81 en behaalde twee keer een derde plaats.

'70 jaar sportwagens van Porsche' tentoonstelling is de ultieme tussenstop in Stuttgart

- Sinds het Porsche museum aan de Porscheplatz in Zuffenhausen in 2009 zijn deuren opende, hebben al bijna vier miljoen bezoekers genoten van de collectie van het sportwagenmerk. Daaronder bevonden zich vele tienduizenden Nederlanders die werden meegenomen in de geschiedenis van productiemodellen, sport- en racewagens en bijzondere prototypes. Het bezoekersaantal krijgt dit jaar een extra boost met de speciale tentoonstelling ‘70 Jahre Faszination Sportwagen‘. Stuttgart is nog tot 6 januari 2019 de ultieme tussenstop voor Nederlanders op doorreis naar bijvoorbeeld de wintersport.

Uniek verzamelaarsobject: De nieuwe 993 Turbo (2018)

- Twintig jaar nadat de 911 van de 993-generatie uit productie ging, heeft Porsche Classic een compleet nieuwe luchtgekoelde 911 Turbo gebouwd. Het unieke verzamelaarsobject is uitgevoerd in de carrosseriekleur Golden Yellow Metallic, staat op zwarte lichtmetalen velgen met Golden Yellow-accenten en heeft een zwart interieur met Golden Yellow-designdetails. Hij refereert daarmee aan de Porsche 911 Turbo S Exclusive Series uit 2017.

Porsche start productie nieuwe Macan

- In Leipzig is de serieproductie van de nieuwe Porsche Macan van start gegaan. De eerste Macan die uit de vernieuwde fabriek kwam, is bedoeld voor een Chinese klant. China is de belangrijkste markt voor Porsche en de Macan is er bijzonder populair. Sinds de marktintroductie in 2014 werden er maar liefst 100.000 Macans in China afgeleverd. De aanhoudend grote vraag naar de Macan heeft ervoor gezorgd dat het productievolume sneller dan ooit wordt opgevoerd: per begin september worden per dag al 420 Macans geproduceerd. Daarmee is het productieniveau van zijn voorganger in slechts enkele dagen geëvenaard.