Nieuws

Onfortuinlijke race voor TAG Heuer Porsche Formule E-team in Chili

- Na de sterke podiumfinish bij de seizoensstart in Diriyah (Saoedi-Arabië) is het TAG Heuer Porsche Formule E-team er bij de derde race van het seizoen in het ABB FIA Formule E-kampioenschap 2019/2020 in Santiago (Chili) niet in geslaagd om opnieuw een topresultaat te behalen. Neel Jani (CH) moest de race met zijn #18 Porsche 99X Electric al na enkele ronden staken. André Lotterer (D) kwam tijdens de Santiago E-Prix met zijn #36 Porsche 99X Electric op de 22eplaats over de eindstreep, maar werd naderhand vanwege het overschrijden van de maximaal beschikbare hoeveelheid energie gediskwalificeerd. De overwinning ging naar Maximilian Günther (D, BMW i Andretti Motorsport) voor António Félix da Costa (PT, DS Techeetah) en Mitch Evans (NZ, Jaguar Racing).

Twee extra cilinders voor nieuwe Porsche 718 GTS-modellen

- Porsche voegt twee extra sportieve modellen toe aan zijn middenmotorserie: de 718 Cayman GTS 4.0 en 718 Boxster GTS 4.0. Beide tweezitters worden aangedreven door dezelfde atmosferische 4,0-liter zescilinder boxermotor die Porsche ook gebruikt in de topversies, de 718 Cayman GT4 en de 718 Spyder. In de GTS-modellen levert het blok 294 kW/400 pk, 35 pk meer dan de 2,5-liter viercilinder boxermotor in de uitgaande 718 GTS-modellen. In combinatie met de handgeschakelde 6-versnellingsbak en het sportuitlaatsysteem zorgt de nieuwe krachtbron voor een uitzonderlijke vermogensafgifte en een enerverende rijsensatie. 

Porsche Formule E-team gaat gemotiveerd voor de punten in Chili

- Na de succesvolle start van het seizoen in november met een tweede plaats op de Diriyah E-Prix (Saoedi-Arabië) door de Duitse Porsche-fabrieksrijder André Lotterer, reist het TAG Heuer Porsche Formule E-team vol vertrouwen naar Chili. Daar wordt de derde ronde van het  FIA Formule E Kampioenschap 2019/2020 gereden. Het doel is om tijdens de Santiago E-Prix op 18 januari in de punten te rijden en nog meer waardevolle ervaring op te doen.

Porsche Centrum Twente wint Porsche Excellence Cup

- De Porsche Excellence Cup, de jaarlijkse onderlinge competitie tussen alle Nederlandse Porsche Centra, is voor het eerst gewonnen door Porsche Centrum Twente. De Porsche Excellence Cup is een Nederlandse prijs die sinds 2009 wordt uitgereikt door Pon Porsche Import. In deze competitie, passend bij het sportieve karakter van het merk, gaan Porsche Centra een jaar lang de ‘strijd’ met elkaar aan. De prestaties worden gemeten aan de hand van een breed scala aan meetpunten.

[VIDEO] Taycan L.A. Stories: Paul Oakenfold (aflevering 4)

- Taycan L.A. Stories vertelt het unieke verhaal van vier helden uit de urban-scene van deze levendige stad. Rijdend door de straten van Los Angeles leren we over hun buitengewone leven, terwijl zij op hun beurt kennismaken met de nieuwe Porsche Taycan 4S. In de laatste aflevering van de reeks is de bekende muziekproducent Paul Oakenfold te gast. Oakenfold werd in 1998 en 1999 door DJ Magazine uitgeroepen tot nummer 1 dj van de wereld, is driemaal genomineerd voor een Grammy en schreef ook de muziek voor bekende films als The Matrix Reloaded en The Bourne Identity.