Onthuld op autoshow van Parijs: De nieuwe 911 Speedster - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Onthuld op autoshow van Parijs: De nieuwe 911 Speedster

02 oktober 2018

Van concept car ter ere van zeventig jaar Porsche naar uiterst gelimiteerd seriemodel: de 911 Speedster gaat begin 2019 in productie. Er worden niet meer dan 1.948 exemplaren gebouwd, wat herinnert aan de Porsche 356 ‘Nr. 1’ Roadster, die op 8 juni 1948 werd geregistreerd. Op de autoshow van Parijs onthult Porsche een tweede versie van het Speedster-studiemodel. Met zijn rode lakkleur verwijst hij naar de 911 Speedster van de G-serie (vanaf 1988).

De 911 Speedster – die Porsche op 8 juni 2018 in Zuffenhausen presenteerde – is ontwikkeld door Porsche Motorsport in Weissach. Hij deelt zijn technische basis met de 991 en zal het eerste model zijn waarop het Heritage Design Pakket wordt aangeboden. Dat is ontworpen door Porsche Exclusive Manufaktur en geeft klanten nog meer personaliseringsmogelijkheden.

Karakteristiek aan de in Parijs onthulde 911 Speedster is niet alleen zijn opvallende carrosseriekleur, maar ook het ontwerp van de 21 inch lichtmetalen velgen met centrale wielmoer. Het spaakdesign ervan is terug te vinden op moderne race-Porsches, zoals de 911 RSR en GT3 R. Iets wat overigens ook geldt voor de gekleurde dagrijverlichting, die in het geval van de 911 Speedster rood is. De buitenspiegels in Talbot-design en de centraal voorop geplaatste tankdop zijn uitgevoerd in zwart chroom en platina. Het interieur onderscheidt zich door het gebruik van zwart, deels geperforeerd leer, dat is afgewerkt met rode stiksels.

Wat carrosserie en onderhuidse techniek betreft zijn beide varianten van de 911 Speedster Concept gelijk. Ze hebben een ingekorte voorruit, lagere zijruiten en een koolstofvezel achterdek met twee kenmerkende bulten achter de stoelen. Bescherming tegen de elementen biedt een lichtgewicht tonneau cover die met zogenoemde Tenax-sluitingen kan worden vastgemaakt.

De brede carrosserie van het studiemodel komt van de 911 Carrera 4 Cabriolet, maar is lichter gemaakt met koolstofvezel delen, zoals de voorklep, de voorschermen en het achterdek. Het chassis, het titanium uitlaatsysteem en de aandrijflijn, inclusief de handgeschakelde zesbak, zijn overgenomen van de 911 GT3. In de 911 Speedster beschikt zijn atmosferische zescilinder boxermotor over meer dan 500 pk. Zijn maximumtoerental ligt op 9000 tpm.