Verleden en toekomst: zevende Porsche Sound Nacht - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Verleden en toekomst: zevende Porsche Sound Nacht

04 september 2017

Op 21 oktober aanstaande vindt in het Porsche Museum in Stuttgart de zevende Porsche Sound Nacht plaats. Elf racewagens die geschiedenis schreven of nog gaan schrijven, starten dan hun motoren. Porsche coureurs van toen en nu en technici van Porsche vertellen daarbij het verhaal achter de sound. Het evenement kent een Nederlands tintje: Gijs van Lennep laat die avond ook van zich horen.

Tijdens de komende Sound Nacht start Gijs van Lennep de motor van een legendarische 911: de RSR waarmee hij in 1973 de laatste editie van de Targa Florio won. Met 11 overwinningen is Porsche het meest succesvolle merk bij de roemruchte straatrace op Sicilië. Herbert Linge (voormalig coureur en chef ontwikkeling van Porsche) blikt samen met Le Mans-winnaar Neel Jani terug op 60 jaar Porsche in de autosport. Daarbij is de motor van de Porsche 550 A Spyder uit 1956 te horen. De legendarische coureur Jürgen Barth start de zescilinder boxermotor met turbo van de 936/77 Spyder, waarmee hij in 1977 samen met Jacky Ickx en Hurley Haywood de 24 Uur van Le Mans won.

De sound van vroeger
Tijdens de Sound Nacht is er een belangrijke rol voor voormalig Porsche ingenieur Norbert Singer. Hij was nauw betrokken bij maar liefst 16 Le Mans-zeges van Porsche en is dan ook de aangewezen persoon om de 911 GT1 uit 1998 te presenteren. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van de sound van de 906 Carrera 6 (1966), de 917 KH Coupé (1970) en de 908/03 Spyder (1970).

De sound van vandaag en morgen
Andreas Preuninger, hoofd van de afdeling GT-auto’s bij Porsche, laat de sound van vandaag horen met de 911 GT2 RS (991). Le Mans-winnaar Marc Lieb en Porsche GT fabriekscoureur Richard Lietz presenteren de 911 RSR waarmee Porsche in 2013 een klasse-overwinning op Le Mans behaalde. Romain Dumas, die met Porsche acht overwinningen bij internationale 24-uursraces behaalde en met een 911 zeer succesvol is in de internationale rallysport, zet de 911 GT3 (type 996) in de spotlights.

Meer informatie over de Porsche Sound Nacht 2017 en andere evenementen in het Porsche Museum is te vinden op http://www.porsche.com/museum/en/.