Unieke klassiekers van Porsche op Goodwood Revival - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Unieke klassiekers van Porsche op Goodwood Revival

09 september 2015

Porsche is op de Goodwood Revival 2015 (11-13 september) vertegenwoordigd met diverse unieke modellen uit de vroege historie van het merk. Zo is er een hoofdrol voor een volledig gerestaureerde 356 A 1600 S Speedster uit 1957.

Ook is er in Goodwood (GB) aandacht voor een restauratieproject dat nu bezig is. Porsche toont namelijk de carrosserie van een 356 B Carrera 2 Cabrio uit 1962. Dit koetswerk beschikt over een aluminium hardtop met elektrisch bediend schuifdak. Die uitvoering is uniek: er is slechts één exemplaar gebouwd.

Onlangs ontdekte Porsche 901
De Porsche stand op de Goodwood Revival 2015 is uitgevoerd in de stijl van een werkplaats uit de eerste helft van de jaren ’60. En daar wordt ook echt gewerkt: experts van Porsche Classic zijn er bezig met het demonteren en monteren van een transmissie van een Porsche 356. In de werkplaats zijn ook de motor en de transmissie van een onlangs ontdekte Porsche 901 (chassisnummer 300.057) te zien. Porsche Classic voert de restauraties van beide aandrijflijnen uit in opdracht van het Porsche Museum.

Porsche Classic: optimale zorg voor (semi-)klassiekers
Porsche Classic is er voor Porsche modellen die tien jaar of langer geleden werden geproduceerd. Deze officiële fabriekstak verzorgt onder meer onderhoud, technische literatuur en de productie en levering van originele onderdelen. Ook voor een volledige restauratie is Porsche Classic het aangewezen adres. Porsche Classic is wereldwijd actief. Nu al zijn er circa 100 officiële Porsche Classic partners, waaronder in Nederland. Ze bieden een uniek serviceconcept. Hiermee blijven youngtimers en klassiekers van het merk in perfecte conditie en behouden ze hun waarde.