Sympathieke samenwerking: Porsche Museum en Mercedes-Benz Museum - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Sympathieke samenwerking: Porsche Museum en Mercedes-Benz Museum

13 oktober 2016

De Duitse autostad Stuttgart herbergt met Porsche en Mercedes-Benz niet alleen twee van de meest spraakmakende autofabrikanten ter wereld, maar heeft ook de twee meest spectaculaire automusea binnen zijn stadsgrenzen. Het Porsche museum in Stuttgart-Zuffenhausen en het Mercedes-Benz museum in het naburige Bad Cannstatt slaan de handen tot 30 december ineen. Bezoekers die zich bij een van de musea melden, krijgen 25 procent korting bij het andere.

Het ‘beter-een-goede-buur-dan-een-verre-vriend’ idee is gelanceerd door directeur Achim Stejskal van het Porsche museum en zijn Benz-collega Christian Boucke. “Met het aanbod onderstrepen we de goede relatie die de musea van Porsche en Mercedes-Benz onderhouden,” aldus Stejskal. Om de propositie extra te benadrukken, hebben de musea klassieke auto’s geruild: voor het Porsche museum staat een Mercedes-Benz W111 230 S uit 1966 en Mercedes-Benz toont een Porsche 911 Carrera 2.7 uit 1975. Voor vele bezoekers van Stuttgart zijn de beide musea extra redenen om naar deze stad in Baden-Württemberg af te reizen. Het blijken jaarlijks steeds weer magneten te zijn voor honderdduizenden bezoekers die Stuttgart aandoen.

Mythe rond de ster

In het Mercedes-Benz Museum komt de mythe rond het merk met de ster in al zijn aspecten tot leven. Verspreid over negen verdiepingen met een oppervlakte van 16.500 vierkante meter worden 160 voertuigen en in totaal meer dan 1500 museumstukken tentoongesteld. Het museum toont de allereerste auto van Carl Benz en Gottlieb Daimler uit 1886 tot hedendaagse automobielen van het merk. Het pand aan de Mercedesstrasse in Stuttgart heeft een Nederlands tintje: het gebouw is ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau van Ben van Berkel.

Bijzondere momenten

Sinds het Porsche museum aan de Porscheplatz in Zuffenhausen in 2009 zijn deuren opende, hebben al meer dan drie miljoen bezoekers genoten van het overzicht van het illustere sportwagenmerk. Aan de hand van meer dan negentig voertuigen wordt de bezoeker meegenomen in de geschiedenis van productiemodellen, sport- en racewagens en bijzondere prototypes die in de meeste gevallen rijdbaar zijn. Porsche zorgt altijd voor bijzondere momenten, zoals de speciale tentoonstelling '40 jaar Transaxles' die nog tot 23 oktober is te bezoeken, de jaarlijkse soundnights of de tentoonstelling ‘Roadbook. The Porsche Museum on the road around the world’ die van 30 oktober aanstaande tot 23 april 2017 is te bezoeken.

Het Porsche museum ontvangt bezoekers van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Meer informatie via www.porsche.de/museum.

Het Mercedes-Benz museum ontvangt bezoekers van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur. Meer informatie via www.mercedes-benz-classic.com/museum.