Porsche wint de 24 uur van Le Mans voor de derde keer op rij - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche wint de 24 uur van Le Mans voor de derde keer op rij

19 juni 2017

Porsche heeft de 24 uur van Le Mans voor de derde achtereenvolgende keer gewonnen. Na een race vol drama en heroïek kwam Timo Bernhard als eerste over de streep met de Porsche 919 Hybrid met startnummer 2. De Porsche 919 Hybrid met startnummer 1 viel uit, na meer dan 10 uur lang aan de leiding te hebben gereden.

De overwinning die Earl Bamber, Brendon Hartley (beiden NZ) en Timo Bernhard (D) met de behaalden, was de 19e overall voor Porsche en de derde op rij voor de 919 Hybrid. Voor Brendon Hartley is deze overwinning zijn eerste op Le Mans. Porsche behaalde zijn eerste overalloverwinning op Le Mans in 1970.

Drama
Voor het trio Bamber/Hartley/Bernhard begon de race moeilijk: in de vroege avond was een pitstop van maar liefst één uur noodzakelijk om een technisch probleem aan de vooras te verhelpen. Na de stop zetten de drie coureurs vanaf de laatste positie en met 19 ronden achterstand op de koploper een inhaalrace in, die ertoe leidde dat de Porsche 919 Hybrid #2 om 13.53 uur de koppositie in de race overnam. Timo Bernhard reed de race vervolgens zonder problemen uit.

De Porsche 919 met startnummer 1 (Neel Jani, André Lotterer, Nick Tandy) lag meer dan 10 uur lang aan de leiding van de 85e editie van de zwaarste race ter wereld. Kort na 11.00 uur viel de auto uit doordat de oliedruk wegviel. Op dat moment bedroeg de voorsprong op de naaste rivaal meer dan 13 ronden.

Voorafgaand aan de race verwachtte Porsche in de LMP1–klasse een zware strijd met Toyota. Twee van de drie Toyota’s vielen in de vroege nacht echter kort na elkaar uit. De derde Toyota eindigde op grote afstand.