Porsche toont unieke, volledig gerestaureerde 911 2.5 S/T op Techno Classica - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche toont unieke, volledig gerestaureerde 911 2.5 S/T op Techno Classica

04 april 2016

De Porsche 911 2.5 S/T uit 1972 werd enkele jaren geleden door een verzamelaar in Amerika ontdekt. De auto was toen in een slechte toestand. Wat volgde, was een fabrieksrestauratie die tweeëneenhalf jaar duurde. Vooral de carrosserie was een probleemgeval. De auto was namelijk omgebouwd tot het latere G-model en bovendien was een schade slecht gerepareerd. Het terugbrengen in originele staat en het handmatig reconstrueren van de spatbordverbredingen achter was daardoor zeer gecompliceerd.

Een unieke historie

De 911 2.5 S/T werd in 1971 door de Amerikaans coureur en autosportfilmer Michael ‘Mike’ Keyser besteld. In 1972 nam de auto met Jürgen Barth aan het stuur deel aan vele races in de VS en aan het WK langeafstandsracen. Om te beginnen nam de auto deel aan de 6 uur van Daytona en vervolgens aan de 12 Uur van Sebring. Aansluitend kwam de 911 2.5 S/T in actie bij de Targa Florio en de 1.000 kilometer van de Nürburgring. Bij de 24 Uur van Le Mans was hij goed voor een overwinning in de GT-klasse voor auto’s met een cilinderinhoud tot 3,0 liter en een prachtige 13e plaats overall. In het seizoen 1972/1973 nam de auto ook deel aan races in Watkins Glenn en Indianapolis.

40 jaar Transaxle-sportwagens

Porsche besteedt op de Techno Classica ook veel aandacht aan het succesverhaal van zijn Transaxle-sportwagens, de modellen met de motor voorin een de aandrijving en transmissie achterin. Deze opzet zorgde voor een ideale gewichtsverdeling en daarmee voor zeer dynamische rijeigenschappen. Het veertigjarige jubileum van de Transaxle-modellen wordt geïllustreerd aan de hand van een prototype van de 924 uit 1974, een chassis van de 944, een opengewerkt model van de 968 en een 928 uit 1995, het laatste bouwjaar van dit model.

Op de Techno Classica in Essen (6-10 april aanstaande) laat Porsche een 911 2.5 S/T zien. Deze unieke raceauto werd enkele jaren geleden in Amerika teruggevonden en heeft aansluitend een volledige restauratie door de specialisten van Porsche ondergaan. Ook is er veel aandacht voor het veertigjarige jubileum van de Transaxle-modellen. Op de Porsche stand zijn zeer bijzondere exemplaren en voorbeelden uit de lijn 924-928 te zien.