Porsche en het design van de toekomst - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Porsche en het design van de toekomst

26 februari 2016

In het designcentrum van Porsche onder leiding van Michael Mauer krijgt de toekomst van Porsche letterlijk vorm. En daarbij is de Nederlandse inbreng groot.

Michael Mauer heeft samen met zijn team een belangrijke missie: de identiteit van Porsche bewaren en tegelijkertijd weer nieuwe stappen te zetten op het gebied van design. Het team van Mauer bestaat uit ruim 100 designers, modelbouwers en CAD-specialisten. De video over de totstandkoming van de Mission-E, de eerste volledig elektrisch aangedreven Porsche, laat zien hoe het designteam te werk gaat. In deze korte reportage worden tevens twee zaken duidelijk: Porsche blijft trouw aan zijn principes én zal altijd innovatief zijn. Dat laatste straalt van de Mission E af, let bijvoorbeeld op de bijzondere koplampen en de actieve aero-delen. Tegelijkertijd is de Mission-E direct herkenbaar als Porsche – opvallende elementen als de vloeiende daklijn en de bijna wulpse wielkasten voor de achterwielen laten daar geen misverstand over bestaan.

Het design van de toekomst

De Mission E maakt zowel de ‘heritage’ en als innovatieve karakter van Porsche zichtbaar. De designers profiteerden daarbij volop van de voordelen van het elektrische aandrijfconcept: alleen al het ontbreken van een omvangrijke verbrandingsmotor bood vele nieuwe mogelijkheden. De Mission E heet niet voor niets zo: hij zet de toon voor de lijn die het merk de komende jaren volgt.

Nederlandse inbreng

De Mission E heeft onmisbare Nederlandse accenten. Zo is het interieur met zijn vooruitstrevende bedieningsconcept tot stand gekomen onder leiding van Ivo van Hulten, director interieur design bij Porsche. Exterieurdesigner Emiel Burki op zijn beurt, heeft een belangrijke hand gehad in het exterieur van de Mission E – beide Nederlanders komen in de video uitgebreid aan het woord.