Patrick van Oploo, nieuwe verkoper Porsche Centrum Leusden - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Patrick van Oploo, nieuwe verkoper Porsche Centrum Leusden

20 september 2016

‘Porsche-rijders vormen één grote familie’
Zo’n twintig jaar geleden ging Patrick van Oploo met twee vrienden naar de IVA in Driebergen. Ze werken alle drie nog steeds in de autobranche. Voor Patrick was Porsche altijd het ultieme doel. Op 1 augustus was het zover en ging hij aan de slag als verkoper bij Porsche Centrum Leusden.

Negen jaar lang werkte hij naar volle tevredenheid bij BMW-dealer Van Poelgeest in Hilversum. Tot Porsche hem polste. “Ik ken het bedrijf al vrij lang. Als de gelegenheid zich voor zou doen wilde ik heel graag bij Porsche werken. Het is een uniek merk. Bij de aanschaf van een Porsche draait het niet om een vervoersprobleem, maar om beleving, bezieling en emotie. Deze baan is echt de mooiste die ik had kunnen verzinnen.”

Prachtige verhalen
Patrick leert nog dagelijks bij over Porsche en heeft daarbij veel aan zijn nieuwe klanten. “Ze weten vaak meer dan ikzelf. Mensen die al langer Porsche rijden vertellen prachtige verhalen over hun eigen auto. Bijvoorbeeld tijdens de Rally die Porsche Centrum Leusden laatst had georganiseerd. Een erg leuk evenement. Porsche-rijders vormen één grote familie.”

Trouw
Patrick hoopt snel weer een nieuwe klantenkring op te bouwen. “Ik zie het als een eigen winkel binnen het bedrijf. Porsche werkt met klantdossiers. Daarin zie je de aankoophistorie van de klant. Sommigen kopen al hun vijfde of zesde Porsche. Porsche-rijders zijn echt trouw aan hun merk. Mooi om te zien.”

Naam: Patrick van Oploo
Leeftijd: 38
Woonplaats: Hilversum
Privé: getrouwd en twee zoontjes (5 en 2 jaar)
Hobby: golfen, maar daar kom ik nauwelijks nog aan toe
Favoriet: Porsche 911 993