Motorsport 2018: Porsche doet met vier auto’s mee aan Le Mans - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Motorsport 2018: Porsche doet met vier auto’s mee aan Le Mans

11 december 2017

Porsche heeft tijdens de Night of Champions in Weissach gevierd dat zijn fabrieksteams en –coureurs ook in 2017 weer talloze successen hebben behaald. De sportwagenfabrikant kondigde tevens aan zijn wereldwijde GT-programma drastisch uit te breiden.

Grootste fabrieksinzet ooit op Le Mans
Porsche zet in 2018 maar liefst vier fabrieksauto’s in tijdens de 86ste editie van de 24 uur van Le Mans. De twee Porsche teams uit het FIA World Endurance Championship (WEC) en IMSA Weathertech Championship nemen elk twee 510 pk sterke GT-racers mee. De Porsche 911 RSR met startnummer #91 wordt bestuurd door Gianmaria Bruni, Richard Lietz en Frédéric Makowiecki. Achter het stuur van nummer #92 zitten Kévin Estre, Michael Christensen en Laurens Vanthoor. Dan zijn er nog de nummer #93 en #94, die worden bemand door Patrick Pilet, Nick Tandy en Earl Bamber (#93) en Timo Bernhard, Romain Dumas en Sven Müller (#94).

Porsche strijdt ook in 2018 voor het wereldkampioenschap
In het seizoen 2018/2019 rijdt het Porsche fabrieksteam ook mee in de klasse GTE-Pro van het FIA WEC. Gianmaria Bruni en Richard Lietz strijden in de Porsche 911 RSR met startnummer #91 voor het wereldkampioenschap. De auto met nummer #92 wordt bestuurd door Michael Christensen en Kévin Estre.

Sterke focus op de Verenigde Staten
Een van de succesvolste rijderscombinaties in het IMSA Weathertech Championship keert terug in 2018. Nick Tandy en Patrick Pilet wonnen in 2015 het kampioenschap en delen komend jaar wederom de cockpit van de Porsche 911 RSR met startnummer #911. Tweevoudig Le Mans-winnaar Earl Bamber en Blancpain Series-kampioen Laurens Vanthoor gaan van start in nummer #912.

911 GT3 R klantenauto krijgt upgrade
De 911 GT3 R klantenracewagen krijgt voor het seizoen 2018 een upgrade. De verbeterde onderdelen kunnen worden gebruikt op alle 2016- en 2017-modellen.

Porsche zet groot in op GT3
Porsche ondersteunt wereldwijd diverse klantenteams in de GT3-klasse door technici en coureurs beschikbaar te stellen. Dat doet het merk in 2018 in onder meer de Intercontinental GT Challenge, Blancpain GT Series Endurance Cup, European Le Mans Series, Pirelli World Challenge, de Japanse Super GT-serie, het IMSA WeatherTech Championship (GTD-klasse) en het Nürburgring Long Distance Championship.

Wereldkampioen Timo Bernhard doet mee aan de ADAC GT Masters
De regerend FIA WEC-kampioen en Le Mans-winnaar Timo Bernhard beleeft zijn comeback in de GT-racerij. Hij doet met zijn eigen Team 75 Bernhard mee aan de ADAC GT Masters.

Negen Porsche 911 GT3 R’s doen mee aan de 24 uur van de Nürburgring
Naar verwachting doen er negen Porsche 911 GT3 R’s mee aan de 24 uur van de Nürburgring. Vijf ervan worden door privéteams ingezet in de proklasse en vier in de amateurklasse. De twee auto’s van Manthey Racing worden bemand door de Porsche fabrieksrijders Earl Bamber, Laurens Vanthoor, Kévin Estre en Patrick Pilet (startnummer #911) en Romain Dumas, Richard Lietz, Frédéric Makowiecki en Nick Tandy (#912).

Porsche blijft jeugdprogramma uitbreiden
In 2018 mogen vier veelbelovende jonge coureurs zich Porsche Young Professionals noemen: Dennis Olsen, Matt Campbell, Matteo Cairoli en Mathieu Jaminet. Ze komen wereldwijd in diverse raceseries uit. Christina Nielsen is de eerste jonge rijder die is gekozen voor het Porsche Selected Drivers programma. Verder krijgt ook de winnaar van het German E-Kart Championship, dat in 2018 voor de eerste keer wordt gehouden, steun van Porsche.

911 GT3 Cup zet een nieuw record
De nieuwe 911 GT3 Cup wordt volgend jaar ingezet in een groot aantal merkenseries. In totaal worden door Porsche 339 exemplaren van de 485 pk sterke auto geproduceerd. Nog nooit eerder werden zoveel racewagens van hetzelfde type voor één seizoen gebouwd.

919 Hybrid gaat op afscheidstournee
Het Porsche LMP Team concentreert zich in 2018 op zijn nieuwe missie: een succesvolle deelname aan de Formule E vanaf eind 2019. Daarbij is het druk met de afscheidstournee van de Porsche 919 Hybrid langs diverse evenementen. Het precieze programma wordt begin 2018 bekendgemaakt. Eind 2018 valt het doek voor de Le Mans-winnende racewagen.

Porsche Cup: Christian Ried succesvolste privécoureur van 2017
De Porsche Cup, de prijs voor ’s werelds meest succesvolle Porsche privécoureur, gaat naar Christian Ried (38). Hij kreeg niet alleen een trofee, maar ook een Porsche ter waarde van 120.000 euro. Ried scoorde in het afgelopen seizoen 8700 punten in het FIA WEC en de European Le Mans Series. Hij reed in een Porsche 911 RSR.