Gewenst factuurbedrag voor onderhoud wijkt nauwelijks af van dealertarief Porsche - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Gewenst factuurbedrag voor onderhoud wijkt nauwelijks af van dealertarief Porsche

22 februari 2016

De campagne ‘Decided by Drivers’ waarbij Porsche 997-eigenaren konden aangeven wat zij een reëel bedrag vinden voor groot onderhoud aan hun auto bij de officiële Porsche dealer is voorbij. Zo’n vijfhonderd eigenaren reageerden de afgelopen maand via de website www.decidedbydrivers.nl. Gemiddeld vinden zij een bedrag van € 703,75 reëel, een bedrag dat nog geen vijftig euro lager ligt dan wat ze bij de dealer daadwerkelijk betalen. De acht Nederlandse Porsche dealers gaan in heel 2016 voor alle varianten van de 997 dit gemiddelde bedrag hanteren.

Met de campagne 'Decided by Drivers' willen de Porsche dealers aantonen dat de prijs voor onderhoud bij hen veel concurrerender is dan men denkt. Onderzoek leerde dat 997-rijders de beurten nu soms uitbesteden aan onafhankelijke garages in de veronderstelling dat de factuur bij de officiële dealer hoger uit zal vallen. Bij de dealers ontstond daarom het idee om 997-rijders via de website www.decidedbydrivers.nl zelf te laten bepalen welke prijs zij redelijk vinden voor een grote onderhoudsbeurt en dat bedrag vervolgens ook in de praktijk te brengen.

Marginaal verschil

Tussen wat de gemiddelde 997-rijder redelijk acht voor groot onderhoud aan zijn auto en het daadwerkelijke bedrag dat de dealer berekent, blijkt maar een marginaal verschil te zitten. De inzendingen die de afgelopen maand zijn binnengekomen tonen aan dat tussen hun gewenste factuur en het daadwerkelijke dealertarief nog geen vijftig euro ligt. Hierbij wordt de meest verkochte grote beurt voor de Porsche 997, die voor een 2e generatie 997 zonder Turbo, als referentie gebruikt. Voor die relatief kleine meerprijs zijn wel alle voordelen van dealeronderhoud inbegrepen, zoals de expertise van de dealer en de toegevoegde waarde van de ‘dealerstempel’ in het onderhoudsboekje. Bovendien is de klant verzekerd van service van de officiële dealer die garant staat voor kwaliteit, aandacht voor detail, betrouwbaarheid en het gebruik van originele Porsche onderdelen. Ook benadrukt de officiële dealer dat de Porsche Mobiliteitsservice in heel Europa kosteloos gegarandeerd is wanneer onderhoud bij de dealer wordt uitgevoerd. Dat is een waardevolle extra service.

Meeprofiteren

Het bedrag van € 703,75 voor een grote beurt geldt in 2016 voor alle varianten van de Porsche 997, de generatie 911 die tussen 2004 en 2012 is gebouwd. Enige voorwaarde is dat de afspraak wordt ingepland binnen de aankomende 997 uur, dus van 11 februari tot uiterlijk 23 maart. Het groot onderhoud hoeft niet noodzakelijkerwijs in deze periode te worden uitgevoerd maar kan ook op een later tijdstip in 2016 plaatsvinden. Omdat niet elke 997 op dit moment aan een grote beurt toe is maar de dealers wel graag alle rijders willen laten meeprofiteren, geldt voor de kleine beurt dat het factuurbedrag met eenzelfde percentage wordt verlaagd.

Bijzondere beloning

Om de Porsche 997-rijders uit te dagen mee te denken, was hen bij het begin van de actie een bijzondere beloning in het vooruitzicht gesteld, ongeacht of ze voor onderhoud naar de dealer gaan. De respondenten hebben allen een uitnodiging gekregen om hun Porsche bij de dealer te laten poetsen door een professioneel poetsbedrijf. De eerste 997-rijders hebben dit onverwachtse maar aangename cadeau inmiddels verzilverd.