Frido Modderkolk, manager Aftersales Porsche Centrum Leusden - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Frido Modderkolk, manager Aftersales Porsche Centrum Leusden

01 september 2015

‘Meer service dan de klant verwacht’
Een fris nieuw team met jonge monteurs naast ervaren medewerkers. Daarmee wil Frido Modderkolk de komende jaren het serviceniveau van Porsche Centrum Leusden naar een topniveau tillen. Zijn eerste zes weken als manager Aftersales zitten erop. Zijn enthousiasme voor het bedrijf groeit met de dag.
Zoals menig Porsche-medewerker werkte Modderkolk jarenlang bij BMW. Hij was al eerder gepolst voor een baan bij Porsche, maar de tijd was er toen niet rijp voor. Toen Porsche begin dit jaar weer op zijn pad kwam was de timing beter. “Ik kon mijn gevoel voorrang geven”, zegt hij. “Ik ben een autoliefhebber pur sang en dan is een exclusief merk als Porsche natuurlijk de top. Ik vind het mooi dat Porsche vasthoudt aan haar eerste concept en daarop voortborduurt.”

Hogere verwachtingen
Modderkolk heeft een technische achtergrond, maar heeft van bedrijfsvoering zijn vak gemaakt. Daarbij is een goede klantrelatie van belang. “Porsche trekt bijzondere klanten - zeker de sportwagenrijders - en dat leidt tot bijzondere relaties. Klanten hebben ook een hoger verwachtingspatroon dan bij veel andere merken. Die verwachtingen hoop ik met mijn team waar te maken.”

Mix van jonge en ervaren krachten
De nieuwe manager Aftersales gaat het serviceniveau bij PCL met een nieuw team verder uitbouwen. “Tot een niveau dat hoger is dan de klant verwacht”, zegt hij stellig. “Dat kan door een hoge mate van loyaliteit aan de klant. Mijn tweede doelstelling – goede financiële cijfers – volgt daarmee vanzelf.”
Modderkolk vindt coaching en ontwikkeling van monteurs erg belangrijk. Een goede monteur is volgens hem technisch goed onderlegd, op de hoogte van de nieuwste technieken en heeft analytisch vermogen. Een mix van vertrouwde krachten en jonge aanwas maakt deze kwaliteiten waar. “Ik zoek nog één nieuwe medewerker. Daarmee zijn we compleet en staat er een team dat klaar is voor de toekomst. Met de juiste wil, motivatie én passie voor Porsche.”

Naam: Frido Modderkolk
Functie: manager Aftersales PCL
Woonplaats: Huizen
Privé: getrouwd en 2 zonen (10 en 6)
Vrije tijd: golf, wandelen, skiën