Even voorstellen: Martin Jonker, Chef Werkplaats - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Even voorstellen: Martin Jonker, Chef Werkplaats

28 juni 2018

Even voorstellen: Martin Jonker, Chef Werkplaats Porsche Centrum Leusden
Werken bij Porsche is voor Martin Jonker (40) een droom die zeven jaar geleden werkelijkheid is geworden. Martin: “Als kleine jongen ging ik met mijn vader naar het circuit. Met de benzinedamp en geur van verbrand rubber in onze neuzen keken we naar de vele Porsches die met een noodgang over het circuit heen vlogen. Porsche was toen al voor mij de ultieme droomauto.” 

Droombaan
Martin wist al op jonge leeftijd dat hij in de autobranche wilde werken. Hij begon zijn loopbaan als Leerling Monteur bij een Peugeot-dealer en groeide door tot Chef Werkplaats bij dit bedrijf. Na vijftien jaar was hij toe aan een nieuwe stap. Hij werd getipt op een vacature als Voorman/Chef Werkplaats bij Porsche Centrum Leusden.

Martin: “Elke dag ben ik blij met deze droombaan, die ik inmiddels zeven jaar vervul. Als ik aan het einde van de werkdag klaar ben, loop ik altijd nog een rondje door de showroom, langs alle mooie modellen. Porsche is een exclusief premium merk dat altijd streeft naar perfectie. Daardoor is de verfijning van de techniek bij Porsche van een hoger level dan bij andere merken.” 

Hoogopgeleid team
Als Chef Werkplaats is Martin verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het werkplaatsteam. “Iedereen hier in de werkplaats is hoog opgeleid. Na het diploma voor Eerste Monteur, zijn er vervolgopleidingen op diverse levels: Brons, Zilver en Goud. Deze opleidingen vinden hier in Leusden plaats is.

Als Chef Werkplaats ben ik het aanspreekpunt voor de Service Adviseurs, Magazijnmedewerkers en de Technisch Specialisten in de werkplaats. Ik zorg o.a. voor een goede communicatie en coördinatie van het werk. Als er een onduidelijke klacht is rijd ik mee met klanten en voer tussentijdse- en eindcontroles uit. Het werk is heel divers mede omdat wij de complete mix van Porsche modellen onderhouden: van Porsche Classics tot de nieuwste Porsche.”

Gepassioneerd door het merk Porsche
“Uitgekeken ben ik nog lang niet. Net als ik, is iedereen hier in de werkplaats gepassioneerd door het merk. Een goede werksfeer vind ik ook heel belangrijk. Je werkt niet alleen, maar moet het in de werkplaats met z’n allen doen. We hebben een geweldig team, met de juiste motivatie en passie.”  

Wat is jouw favoriete Porsche?
“Ik heb geen specifieke voorkeur voor één bepaald Porsche model. De nieuwe 911 GT3 is natuurlijk een pure Porsche, maar ook de Porsche 918, de plug-in hybride sportwagen met een benzine- en elektromotor.  Zoals al aangegeven streeft Porsche altijd naar perfectie en dat zie je in alle modellen terug.”  

Naam: Martin Jonker
Functie: Chef Werkplaats Porsche Centrum Leusden
Privé: getrouwd en 2 dochters
Vrije tijd: sporten; golf en fitness. Klussen in en om huis. Verhuur van ons huis in Fürth (bij Kaprun, Oostenrijk)