Een goed geoliede machine - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Een goed geoliede machine

30 mei 2016

Porsche verkocht in het afgelopen jaar circa 120.000 liter van zijn Classic motorolie. Deze olie is er in twee varianten speciaal voor klassieke Porsche modellen. Porsche Classic brengt nu ook de originele rode oliefilters voor de 911 (tot en met type 964), de 914/6 en de 928 weer terug.

De multigrade oliesoorten van Porsche Classic zijn de perfecte vervangers van de singlegrade olie die Porsche tot en met de vroege jaren ’70 van de vorige eeuw toepaste. Die oliesoorten van toen waren slechts bruikbaar in een beperkte temperatuurrange. Dat betekende dat er in de winter olie met een lage viscositeit nodig was terwijl in de zomer juist een dikkere olie gebruikt diende te worden om de stabiliteit van de oliefilm ook onder extreme omstandigheden te waarborgen.

Ontwikkeld in eigen huis

Vooral door de beschikbaarheid van nieuwe additieven konden specialisten van Porsche een olie ontwikkelen waarvan de viscositeit ook bij hoge temperaturen stabiel blijft. Moderne multigrade oliesoorten zijn ontwikkeld voor de motoren van vandaag, maar niet geschikt voor de Porsche motoren van toen: deze motoren hebben ruimere toleranties, waterkoeling en specifieke afdichtingsmaterialen. Daarom hebben ze olie nodig met de chemische eigenschappen van toen. De Porsche Classic motorolie voldoet hieraan. Deze olie blijft zelfs stabiel bij de zeer hoge temperaturen die vrijkomen in een luchtgekoelde motor. Ook is de Porsche Classic olie afgestemd op de afdichtingsmaterialen van vroeger – moderne oliesoorten met hun additieven kunnen hier juist een schadelijke werking hebben. Ook biedt de Porsche Classic motorolie bescherming tegen corrosie en speciaal voor Porsche Classic motorolie ontwikkelde additieven als zink en fosfor gaan slijtage tegen.

De rode oliefilters zijn terug

Porsche Classic levert vanaf nu ook weer de kenmerkende rode oliefilters waarmee klassieke Porsche-modellen af-fabriek werden geleverd. Deze filters zijn er voor de 911 (tot en met type 964), de 914/6 en de Porsche 928. Het rode oliefilter vervangt de zwarte exemplaren die exact dezelfde eigenschappen hadden.

Porsche Classic motorolie en de rode oliefilters zijn verkrijgbaar bij Porsche Centrum Leusden.