Duidelijke focus op autosport: de nieuwe Porsche 911 GT3 RS - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Duidelijke focus op autosport: de nieuwe Porsche 911 GT3 RS

21 februari 2018

Op de autotentoonstelling van Genève presenteert Porsche de nieuwe, door Porsche Motorsport ontwikkelde 911 GT3 RS. Hij heeft een onderstel uit de racerij en een 383 kW/520 pk sterke atmosferische 4,0-liter boxermotor. De highperformance sportwagen heeft de 911 GT3 als basis. Vergeleken daarmee heeft de GT3 RS meer kracht (+15 kW/20pk) en een aangepast onderstel met onder meer een andere afstemming van de achterasbesturing. Daardoor ligt de focus nog meer op dynamiek en precisie. De 911 GT3 RS accelereert in 3,2 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 312 km/u. Na de 911 GT3 en de 911 GT2 RS is dit Porsche’s derde GT voor straatgebruik binnen een jaar.

Aerodynamica is de bepalende factor voor het uiterlijk van de nieuwe 911 GT3 RS. De sportwagen met zijn lichtgewicht koetswerk is breed en beschikt over een klassieke vaste achtervleugel. In het interieur heerst een echte racesfeer dankzij de carbon kuipstoelen, die zelfs bij zeer hoge bochtsnelheden maximale zijdelingse steun bieden. De deurpanelen zijn van lichtgewicht materiaal en speciale netjes houden spullen hier op hun plaats. De deuren zijn van binnenuit te openen met lussen. Ook het minimale gebruik van isolatiematerialen en de lichtgewicht motorkap dragen bij aan het lage gewicht.

De krachtigste atmosferische motor

De atmosferische 4,0-liter zescilinder boxermotor legt de lat wederom hoger. Hij is 15 kW/20 pk sterker dan de motor van zijn voorganger en van de huidige 911 GT3. Samen met een maximum toerental van maar liefst 9.000 tpm is deze ‘flat six’ een pure racemotor. In combinatie met een speciaal voor dit model afgestemde 7-traps PDK staat hij garant voor buitengewone prestaties.

Inspiratie uit de autosport: onderstel en Clubsport Pakket

Dankzij technologie die rechtstreeks uit de racerij komt, zorgt het onderstel voor ongekende rijdynamiek. Alle draagarmen maken gebruik van kogelgewrichten in plaats van conventionele elastokinematische lagers. Dit zorgt voor een nog preciezer rijgedrag. Vóór heeft de 911 GT3 RS 20-inch lichtmetalen velgen met nieuw ontwikkelde 265/35 sportbanden, die de dynamiek en het stuurgedrag verbeteren. De achter gemonteerde 21-inch wielen met 325/30 banden zorgen voor optimale grip. Zoals elke GT sportwagen van Porsche is ook de 911 GT3 RS zonder meerprijs leverbaar met het Clubsport Pakket. Inbegrepen hierbij zijn een rolkooi, een handmatig te bedienen brandblusser, voorbereiding voor een hoofdstroomschakelaar en zespunts gordels.

Weissach Pakket: nog minder gewicht

Voor zeer ambitieuze rijders heeft Porsche Motorsport het Weissach Pakket ontwikkeld. Extra carbon elementen voor het onderstel, het interieur en exterieur zorgen evenals de optionele magnesium velgen voor een verdere verlaging van het totaalgewicht. Met het Weissach Pakket weegt de nieuwe 911 GT3 RS 1.430 kg.

De nieuwe 911 GT3 RS is nu te bestellen bij de Nederlandse Porsche Centrum Leusden voor een consumentenadviesprijs van € 272.900.