Diederik Jekel geeft knallend college - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Diederik Jekel geeft knallend college

29 juni 2016

Hoe werkt een verbrandingsmotor? Hoe wordt energie opgewekt tijdens het remmen? Wetenschapsjournalist Diederik Jekel legde het uit tijdens een aanschouwelijk Auto Sportcollege op dinsdag 21 juni bij Porsche Centrum Leusden.

Zo’n honderdzestig bezoekers waren getuigen van de natuurkundeproefjes van Jekel, meester in het eenvoudig uitleggen van de werking van techniek. Aanleiding voor het college was de 24-uursrace van Le Mans, dit jaar op spectaculaire wijze gewonnen door het team van Porsche met een 919 Hybrid. Vijf minuten voor de finish viel de auto van koploper Toyota door technische problemen plotseling stil. Hoe dat kon gebeuren? Jekel legde het uit en nam de klanten van Porsche mee in een verhaal van techniek en de legendarische race op Le Mans.

Bezoekers spraken na afloop van een boeiende, gezellige en knallende avond. Met na afloop ruimschoots de tijd om na te praten en nader kennis te maken met Porsche en mede-liefhebbers.