De geschiedenis herhaalt zich - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

De geschiedenis herhaalt zich

21 maart 2018

Op een van de meest iconische foto’s uit de geschiedenis van Porsche staat een 356 op een besneeuwde alpenhelling, met ski’s op het dak gebonden. Zestig jaar later poseert een 911 Turbo S in dezelfde setting.

Het plaatje van een Porsche met ski’s op het dak klopt altijd. Al kort na de geboorte van het merk reden eigenaren van een 356 of 911 naar de winterse Alpen. Foto’s die destijds werden gemaakt van Porsches in de sneeuw, staan symbool voor de jetset van de jaren ‘50 en ‘60. Met dit beeld voor ogen trok modefotograaf Marcus Hoffman voor een reportage van skikleding naar de Zwitserse Alpen. Na het zien van een archieffoto uit het Porsche Museum op de Drivetribe-pagina van het merk, waarop een 356 met ski’s op het dak in een winters berglandschap geparkeerd staat, ontstond de ambitie dit glamoureuze plaatje te reconstrueren – met een 911 Turbo S als model.

Turbo S: een hongerige kilometervreter

De reis richting Zwitserland begon weinig elegant: in de avondspits van Stuttgart. Terwijl de 911 Turbo S geduldig met het verkeer mee kroop, hielden de stoelverwarming en het verwarmbare stuur de inzittenden op temperatuur en verzorgde Apple CarPlay het muzikaal vermaak. Toen het verkeer eindelijk begon op te lossen, veranderde de Turbo S zonder aarzeling in een hongerige kilometervreter. Ook al werd de topsnelheid begrensd door de winterbanden, naderde de Porsche zijn eindbestemming met gezwinde spoed. Op de besneeuwde bergwegen naar de hoger gelegen dorpen hielden de vierwielaandrijving en -besturing de krijtkleurige 911 Turbo S veilig in balans. De auto liet zien dat hij niet alleen heel geschikt is voor lange snelwegritten, maar dat hij ook heel goed raad weet met de meest erbarmelijke winterse omstandigheden.

Een perfecte werkdag

Met een opgeklaarde hemel en de zon scherp boven het prachtige berglandschap begon de volgende werkdag voor Marcus en model Giulia Carla Beskid onder perfecte omstandigheden. Op het dak van de 911 Turbo S werden carve-ski’s van geolied bamboe gelegd, als plaatsvervanger van de houten ski’s van weleer. Tientallen outfits en honderden foto’s later was het tijd voor de reconstructie van de oude archieffoto. Zestig jaar later is een winters plaatje van een Porsche met ski’s op het dak nog altijd even fraai.