Bijzonder handwerk: 11 feitjes over de Porsche 911 Turbo S Exclusive Series - Porsche Centrum Leusden
Let op!

U gebruikt een verouderde browser. De website van Porsche Centrum Leusden is niet geoptimaliseerd om in deze browser te werken.

U kunt hierdoor problemen met de website ervaren. Wij raden u aan gebruik te maken van Google Chrome of Firefox om de website te bekijken.

Akkoord

Bijzonder handwerk: 11 feitjes over de Porsche 911 Turbo S Exclusive Series

26 juli 2017

Bij de Porsche Exclusive Manufaktur wordt in een oplage van 500 exemplaren de krachtigste en meest bijzondere Porsche 911 Turbo S ooit gebouwd. Deze 911 Turbo S Exclusive Series kenmerkt zich niet alleen door de exclusieve kleur goudgeel metallic, maar ook door het fikse aantal uren handwerk dat nodig is voor de productie van dit gelimiteerde model. Wat maakt deze auto precies zo speciaal?

 1. De eerste Limited Edition-reeks van Porsche Exclusive was de 911 Turbo S Leichtbau uit 1992. Hiervan zijn er 86 gemaakt.
 2. De 911 Turbo S Exclusive Series verschijnt in juli 2017, 25 jaar na de 911 Turbo S Leichtbau.
 3. De 911 Turbo S Exclusive Series beschikt over een 3,8-liter zescilinder biturbo boxermotor met 446 kW/607 pk. Daarmee is hij 19 kW/27 sterker dan een reguliere 911 Turbo S.
 4. De sprint van 0-100 km/u duurt 2,9 seconden en van 0-200 km/u 9,6 s. De topsnelheid bedraagt 330 km/u.
 5. Het verschil tussen een reguliere 911 Turbo S en een 911 Turbo S Exclusive Series zit hem in 11 uur handwerk, los van de productie van onderdelen zoals de kofferklep.
 6. De kofferklep van de 911 Turbo S Exclusive Series is net als het dak van lichtgewicht carbon. Het maken ervan duurt in totaal vijf weken. Het handwerk dat hieraan te pas komt, omvat lamineren, lijmen, frezen, lakken, polijsten en voormontage.
 7. De wielen van de 911 Turbo S Exclusive Series hebben letterlijk een gouden randje. Eerst worden de wielen volledig in goudgeel gespoten. Dan gaat er zwarte lak overheen. Een speciale laser laat de zwarte lak op de spaken vervolgens met ultieme precisie verdampen. Dit duurt een uur per wiel. Dan krijgt het wiel een blanke laklaag en is het klaar voor montage.
 8. De 911 Turbo S Exclusive Series is er in Goudgeel metallic, Agaatgrijs metallic en Carrara Wit metallic.
 9. De 911 Turbo S Exclusive Series is de eerste auto van de Porsche Exclusive Manufaktur die geleverd kan worden met een bijpassend horloge van Porsche Design. Alleen kopers van de auto kunnen deze Porsche Design Chronograaf 911 Turbo S Exclusive Series bestellen en hij wordt pas geproduceerd als de klant hem heeft besteld. De totale oplage bedraagt dan ook maximaal 500 exemplaren. Porsche is de enige autofabrikant met een eigen horlogemerk.
 10. De Porsche Design Chronograaf 911 Turbo S Exclusive Series heeft een door Porsche zelf ontwikkeld uurwerk (kaliber 01.200) met unieke Flyback-functie van de stopwatch. De rotor van het opwindmechanisme heeft de vorm van het wiel van de auto.
 11. De Porsche Exclusive Manufaktur heeft een bijpassende bagageset voor de 911 Turbo S Exclusive Series ontwikkeld. hij bestaat uit twee weekeindtassen, een handtas en een kledinghoes. Voor de set gebruikt Porsche hetzelfde leer als in het interieur van de auto. Ook de goudkleurige details verwijzen naar de Limited Edition.