Nieuws

#TimelessMachine stories: fotograaf Bart Kuykens en zijn 911

- De diepe liefdesrelatie van Bart Kuykens met de 911 begon al vroeg. Het is dan ook niet vreemd dat deze fotograaf vervolgens een serie van zeven geïllustreerde boeken publiceerde, gewijd aan de tijdloze vorm van de auto. Hij is een bewonderaar van minimalistisch design, van grenzen verleggen, van de relatie tussen oud en nieuw. Daarom is de enige permanente armatuur in zijn garage een 911 (F-serie) in GT zilver uit 1970.

Porsche inspecteert uit voorzorg skizakken van Macan en Cayenne

- Porsche roept uit voorzorg skizakken terug die wereldwijd in 1.738 Macans en Cayennes af-fabriek als accessoire zijn geleverd. De naden van de bevestigingsriemen van de betreffende skizakken blijken niet te voldoen aan de gewenste kwaliteitsstandaarden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een bevestigingsriem kan scheuren wanneer hij wordt blootgesteld aan hoge stressniveaus, en dat het accessoire niet langer op zijn plek wordt gehouden. De skizakken worden bij de dealer onderzocht en indien nodig vervangen.

Supersnelle laadstations voor elektrische auto’s van de toekomst

- Het opladen van een elektrische auto gaat binnenkort mogelijk net zo snel als het tanken van brandstof. Het FastCharge-onderzoeksproject, waar Porsche deel van uitmaakt, heeft deze week twee prototypes gepresenteerd van een 450 kW-laadstation. Ze staan naast de Duitse snelweg A8 tussen Ulm en Augsburg. De snellaadstations werken met de Type 2-stekker van het Combined Charging System (CCS) en zijn gratis te gebruiken. Een testauto van Porsche met een 90 kWh-batterij haalde aan de nieuwe stations een laadcapaciteit van 400 kW. Daarmee zat hij in minder dan 3 minuten weer op een actieradius van 100 kilometer.

De nieuwe Porsche Macan S: meer kracht, meer balans, meer comfort

- Porsche breidt met de krachtige Macan S zijn compacte SUV-serie uit. Het model is voorzien van een nieuwe 3,0-liter V6-turbobenzinemotor met benzinepartikelfilter die 260 kW/354 pk en een maximum koppel van 480 Nm levert. Daarmee is hij 10 kW/14 pk en 20 Nm sterker dan zijn voorganger. De Macan S accelereert met het optionele Sport Chrono Pakket in 5,1 seconden naar 100 km/u; zijn top ligt op 254 km/u. Het gemiddelde verbruik bedraagt 8,9 l/100 km*. De Macan S profiteert mee van de innovaties die Porsche in zijn modellengamma doorvoert, inclusief de driedimensionale led-lichtstrip aan de achterzijde en het 100% connected Porsche Communication Management (PCM) met 10,9 inch touchscreen.