Nieuws

Het beste van 2018: 70 jaar Porsche racewagens op de Rennsport Reunion

- Eind september werd op het circuit van Laguna Seca in Californië de zesde editie van de Porsche Rennsport Reunion gehouden. Een mooie gelegenheid voor Autovisie-redacteur Dries van den Elzen om de rijke sportwagenhistorie van het merk te (her)beleven, en samen met de Nederlandse topcoureurs Gijs van Lennep en Jeroen Bleekemolen terug te blikken op de Le Mans-overwinningen die ze met Porsche behaald hebben.

Het beste van 2018: Porsche klokt ongelooflijk Nürburgring ronderecord met de 919

- In juni van dit jaar heeft Timo Bernhard het 20,832 kilometer lange Nürburgring Nordschleife circuit in 5 minuten en 19,55 seconden gerond. Hij deed dat met een gemiddelde snelheid van 233,8 km/u op wat door coureurs, engineers en liefhebbers wordt beschouwd als waarschijnlijk ’s werelds meest uitdagende circuit. Met de Porsche 919 Hybrid Evo scherpte Bernhard het vorige ronderecord – in handen van Stefan Bellof – met liefst 51,58 seconden aan.

Het beste van 2018: De 911 GT3 RS door Autovisie

- De Porsche 911 GT3 RS is de puurste snelheidsmachine van het sportwagenmerk. Met een atmosferische boxer die 9.000 toeren mag draaien, een oorverdovend motorgeluid, het spoilerwerk van een raceauto en een vlijmscherp weggedrag is dit misschien wel de heftigste Porsche van het moment. Autovisie-testredacteur Peter Hilhorst reed in april met de GT3 RS op het Grand Prix-circuit van de Nürburgring. En kwam tot een heldere conclusie: "Heftiger, puurder, effectiever wordt het niet. Wát een machine."