Nieuws

Porsche Classic Restoracing Competition 2018

- Een wedstrijd om de best gerestaureerde Porsche 986 Boxster S, die inmiddels 20 jaar geleden gelanceerd werd, in een racetrim geïnspireerd op de rijke Porsche Motorsport historie. Porsche Centra in het Verenigd Koninkrijk streden afgelopen jaar in de Porsche Classic Restoracing Competition om de felbegeerde titel. Zoals altijd kan er maar één de beste zijn en dat werd bepaald tijdens races op Brands Hatch en Silverstone. Een terugblik op de hoogtepunten van seizoen 2018.​

[FOTO'S] Sneak preview Porsche Taycan

- Porsche lanceert in september de Taycan, de eerste 100 procent elektrisch aangedreven sportwagen van het merk. Nu al zijn er wereldwijd meer dan 20.000 Taycans besteld en is de productiecapaciteit bovendien naar boven bijgesteld. "In 2025 verwachten we dat minstens de helft van alle nieuwe Porsches een elektrische aandrijving heeft, als hybrid of volledig elektrisch," aldus Porsche CEO Oliver Blume. Een nieuw tipje van de sluier van de Taycan wordt door Porsche nu onthuld. 

Sterk 2018 voor Porsche: op pole position voor e-mobility

- Succesvol in een tijd van transformatie: Porsche AG heeft in 2018 het bedrijfsresultaat, de omzet, het aantal afleveringen en het personeelsbestand zien toenemen. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 4,3 miljard euro, een stijging van 4% ten opzichte van 2017. De omzet steeg met 10% tot 25,8 miljard euro en de winstmarge bedroeg 16,6%. Porsche leverde in 2018 in totaal 256.255 auto’s af (+4%) en het personeelsbestand groeide met 9% tot 32.325 werknemers.

[VIDEO] Waarom N-markering banden het verschil maken voor elke Porsche

- Porsche rijden staat synoniem voor optimale prestaties. Een bewuste keuze voor het allerbeste, voor maximale handling, performance én een sublieme veiligheid. De banden vertalen die prestaties door naar het asfalt, waar ze pas echt tot hun recht komen. Instructeur Patrick Stam legt uit waarom N-markering banden – ontwikkeld door gerenommeerde bandenfabrikanten en goedgekeurd door Porsche - het verschil maken voor elk Porsche model.

Marathonprestatie van Porsche tijdens #SuperSebring

- Porsche staat van 13 tot en met 16 maart voor de sportieve uitdaging om vier concurrerende GT-teams tijdens twee langeafstandsraces in Sebring (VS) te begeleiden. Twee 510 pk sterke Porsches 911 RSR racen meer dan 1.000 mijl in de zesde ronde van het World Sportscar Championship WEC. Daarnaast gaan twee identieke Porsches op puntenjacht tijdens de 12-uursrace van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship op hetzelfde circuit. Het raceweekend #SuperSebring vereist een grote hoeveelheid personeel en logistieke inspanningen voor Porsche - vergelijkbaar met de grootste GT-inzet van Porsche ooit tijdens Le Mans 2018.